Op 10 juni 2021 is de eerste Dag van de Wijkteams. Op deze dag zet Associatie Wijkteams alle wijkteamprofessionals van Nederland in het zonnetje door verschillende online activiteiten te organiseren. Zo kan je gluren bij andere wijkteams of krijg inspiratie door een echte mindboost.

Werken en leren in netwerken
De Dag van de Wijkteams staat in het teken van werken en leren in netwerken. Quirien van der Zijden van Associatie Wijkteams vertelt: “Wijkteams hebben een belangrijke netwerkfunctie in hun werkgebied en ook bij de Associatie Wijkteams staat samen leren, uitwisselen en doorontwikkelen centraal. We vinden het belangrijk dat wijkteams met elkaar in contact staan. Elkaar weten te vinden, kennis kunnen delen, maar ook samen kunnen door ontwikkelen. Voor deze dag hebben we dan ook gekozen voor activiteiten die het werken en leren in netwerken bevorderen.”

Programma
Het programma is hier te vinden. Hier kunnen wijkteamprofessionals zelf een programma samenstellen. Het is dus ook mogelijk om een deel van de activiteiten bij te wonen. Het programma is erg divers. Zo zijn er lezingen over onderwerpen als de rol van wijkteams bij vechtscheidingen en sociale kwaliteit voor mensen in kwetsbare situaties. En wat is nou leuker dan gluren bij je collega’s? Wijkteamprofessionals uit heel het land vertellen over hun ontwikkelprojecten en nieuwe werkwijzen. Je kan met elkaar in gesprek en van elkaar leren.

Voor het laatste nieuws volg je ons op LinkedIn en Twitter.