Benieuwd hoe het wijkteam in Enschede Trudy hielp met haar schulden?

Trudy raakte in de schulden nadat ze haar eigen bedrijf had verkocht aan iemand die failliet ging en het afgesproken bedrag niet betaalde. De ziekenhuiskosten voor haar zoon kwamen er ook nog bij. De wijkcoach bracht hulp. “Ik wist niet wat we moesten doen. Eerst had ik niet zoveel vertrouwen in de stadsbank. Ik help de buurvrouw wel eens en zij had een wijkcoach. Toen zei de buurvrouw van ‘misschien moet je naar het wijkteam gaan’. Ik heb daar echt een schat ontmoet. De wijkcoach die ik kreeg, doet alles voor ons. Zij heeft ons zoveel wijzer gemaakt. Ik kan altijd bij haar terecht, nog steeds. Het belangrijkste was dat ze wilde luisteren. Ze heeft me uitgelegd wat ik het beste kon doen en ze heeft me geholpen in het contact met de stadsbank en andere praktische zaken.”